Vitamin D3

0.0 od 5 na osnovu 0 glasa/ova. Ocenite
Stara cena:
690 Din.

Cena: 450 Din.
Dostava je 200.00 Din. za ukupnu narudžbu.
Na lageru: Trenutno nije dostupno .

Najveći procenat procesa koji se obavljaju u ljudskom telu zavisi, između ostalog, od vitamina D3!  

Ovaj vitamin je liposolubilan što u praksi znači da su za njegovo rastvaranje i apsorbciju neophodne masti, potom se, u bubrezima, pretvara u svoj aktivni oblik – kalcitriol.

D3 uspešno reguliše koncentraciju kalcijuma i fosfata u krvi po principu pospešivanja njihove apsorpcije iz digestivnog trakta i redukcije gubitka iz bubrega.

Osim toga, povećava ugradnju kalcijuma u koštano tkivo, to nam govori da je neophodnim za rast i kvalitet kostiju i zuba. S ’druge strane, uzimajući u obzir da je kalcijum odgovoran za rad gotovo svake ćelije u našem organizmu, zaključujemo da je vitamin D neophodan za sve vitalne ćelijske funkcije.

Koža je svojevrsna fabrika i najbolji prirodni izvor, u njoj pod dejstvom sunčevih zraka iz provitamina nastaje vitamin D. U nedostatku D vitamina, kroz hranu dobijen kalcijum ne može da se apsorbuje pa se kosti

(kao izvor kalcijuma) dovode u opasnost.

Posledice toga su rahitis kod dece, a kod odraslih osteomalacija (omekšavanje kostiju) i osteoporoza (gubitak koštane mase).

Sve smo manje na suncu jer nam to nameće moderan način života tako da sebi ne pružamo mogućnost prirodne produkcije!

Iz svega izvodimo zaključak da je suplementiranje D vitaminom, praktično, neophodno a pogotovo u zimskim mesecima.

Evropska agencija za sigurnost hrane je za nijansu podigla preporučeni unos (2016 god.) na 600IU, međutim ovim potezom su samo malo ublažili potcenjivački stav ka važnosti ovog vitamina.

Uz D3 najtoplije preporučujemo Omegu 3 za bolju iskorišćenost samog vitamina i poboljšanje kardiovaskularnog stanja.

Specifikacije

Sastav:

1 kapsula sadrži 4000 IU

Recenzije

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite proizvod

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

Vitamini i minerali

Vitamini i minerali

Vitamini i minerali su ona stavka koja se kotira kao NAJVIŠEG PRIORITETA!

Naše telo je svakodnevno stavljeno pred, nebrojene, probe, što zbog načina života, ishrane, bavljenja sportom (pogotovo profesionalno), kvaliteta hrane i drugih (mnogobrojnih) faktora. Možda će Vam delovati čudno, ali drugačiji režimi ishrane za sportiste postoje već hiljadama godina!

Osim onih koji su kreirani za sportiste, tu su i vitaminsko-mineralni proizvodi namenjeni najširoj populaciji, uključujući decu i one u poznijim godinama! Svaki od proizvoda je kreiran za određenu grupu, bitno je samo da se prepoznate u jednoj od njih. Više ozbiljnih studija je već dokazalo da je, sa današnjim kvalitetom hrane, nemoguće uneti dovoljnu količinu vitamina i minerala.

Ova saznanja nam dovoljno govore koliko je bitno uneti barem i minimum dodatne vitaminsko-mineralne podrške telu! Veliki broj onih koji ih već koriste će Vam potvrditi da se bolje osećaju, da se ređe razboljevaju i da su u stanju da kvalitetniije obavljaju svakodnevne obaveze.

Ni tu niste prepušteni sami sebi, ako ste zbunjeni širokom ponudom, slobodno nas kontaktirajte!

Uz ovo su kupovali

Trenutno nema proizvoda.

Z Pharm

Vitamin D3
Vitamin D3
Stara cena: 690 Din. Cena: 450 Din.
Na lageru:
Trenutno nije dostupno