Omega 3 

Omega 3 su esencijalne polinezasićene masne kiseline neophodne za ljudsko telo. Omega 3 masne kiseline naše telo ne proizvodi zato moramo da ih unosimo kroz hranu ili suplemente. Imaju vrlo važan uticaj na telo i mozak.

Prirodni izvori Omega 3 su riba, alge, orašasti plodovi, čia seme… Međutim, naša ishrana je često siromašna prirodnim izvorima, zato je važno unositi visokokvalitetne Omega 3 koje će vam obezbediti adekvatan unos ove vrlo važne masne kiseline.

Simptomi nedostatka Omega 
- kardiovaskularni problemi (povišen holesterol, povišen krvni pritisak, sklonost ka trombozi)
- depresija, anksioznost, hroničan umor
- gojaznost
- problemi sa koncentracijom, pamćenjem
- suva koža, upalni procesi, artritis, alergije
- problemi sa vidom, suvoća očiju
- slab imunitet

QNT Omega 3 formula je posebno bogata EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina). EPA i DHA su aktivni sastojci Omega 3 masnih kiselina. EPA je važna za pravilno funkcionisanje imunološkog sistema, molekuli iz EPA deluju protivupalno i smanjuju rizik od hroničnih bolesti. DHA  je vitalni sastojak fosfolipida ćelijske membrane, i nalazi se u svakoj ćeliji ljudskog organizma, vrlo je važna za razvoj mozga, utiče na pravilno funkcionisanje nervnog sistema, njen nedostatak utiče na pamćenje i kognitivne funkcije. Masnoće koje potiču iz biljaka kratkog lanca su izvor energije, dok masti dugog lanca sa više od 20 ugljenikovih atoma, kao što su EPA i DHA, su gradivni elementi naših ćelija, zato su vrlo važne za celokupno zdravlje i vitalnost organizma. Omega 3 blagotvorno deluju na srce i kardiovaskularni sistem. Smanjuju holesterol i podižu nivo dobrog holesterola. Neophodne su u procesu mršavljenja, pomažu sintezu masnoća i ubrzavaju proces gubitka masnih naslaga. Deluju pozitivno na celokupan imunitet, ubrzavaju oporavak kod upalnih procesa i infekcija, dokazano utiču pozitivno kod artritisa, smanjuju bolove u zglobovima, jutarnju ukočenost. Pored toga Omega 3 će pozitivno uticati na vaše raspoloženje, koncentraciju i celokupno mentalno zdravlje. Utiču blagotvorno na vid i popravljaju stanje kože.

OMEGA 3 od QNT-a sastoji se od 13% EPA (900 mg za 5 kapsula) i 9% DHA (600 mg za 5 kapsula), što vam daje dovoljan unos da biste obezbedili svom telu veoma dobar nivo omega-3 i na taj način učestvovali u njegovo optimalno funkcionisanje. Qnt Omega 3 su obogaćene vitaminom E snažnim antioksidantom koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa, takođe dugotrajna upotreba Omega 3 može smanjiti zalihe vitamina E, zato je poželjna njihova kombinacija.
Omega 3 se preporučuju svima koji brinu o svojoj vitalnosti. Ako vam ishrana nije bogata Omega 3 masnim kiselinama, uzimanjem 5 kapsula dnevno će vam obezbediti optimalan unos ove esencijalne masne kiseline.
Poželjno je da ih uzimate raspoređeno uz obroke. Ne preporučuju se kod poremećaja koagulacije krvi.

Pakovanje: 60 mekih kapsula
Preporučena upotreba: 3 do 5 kapsula dnevno, zavisno od vaših dnevnih potreba.

Utisci kupaca

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

Magnesium+B6+D3 -36%

Magnesium+B6+D3

550 RSD 350 RSD
Trenutno nije dostupno.
Cysteine Caps -0%

Cysteine Caps

1500 RSD
Trenutno nije dostupno.
Daily One -0%

Daily One

1390 RSD
Trenutno nije dostupno.
VITAMIN A -0%

VITAMIN A

860 RSD
Trenutno nije dostupno.

Imunitet i zaštita organizma

Za bolji i jači imuni sistem, osim vitamina i minerala, često je potrebno i nešto više...nešto što će pospešiti normalan rad hormona, izbalansirati neke procese u organizmu, oslobađati nas slobodnih radikala (iako i neki vitamini i minerali imaju antioksidativni efekat), odnosno dovesti naše telo u bolje stanje!

Nažalost, mnogi od nas zaboravljaju na preventivu, ne razmišljaju o genetici i naslednim faktorima i često pribegavamo ovim dodacima tek kada imamo neki problem. Bez obzira da li govorimo o biljkama, njihovim ekstraktima i aktivnim supstancama, ili o kombinaciji istih sa nekim od vitamina, koenzima Q10 i slično, zapravo uvek govorimo o nečemu što svoje korene vuče još iz drevnih civilizacija, a čije je pozitivne efekte na organizam moderna nauka potvrdila! 

Uz ovo su kupovali

Kaiš kožni -0%

Kaiš kožni

1800 RSD
Trenutno nije dostupno.
Tribulus -0%

Tribulus

1400 RSD
Trenutno nije dostupno.
So Good Bar -0%

So Good Bar

250 RSD
Trenutno nije dostupno.
Thermo Booster -0%

Thermo Booster

180 RSD
Trenutno nije dostupno.
L-Carnitine napitak -0%

L-Carnitine napitak

180 RSD
Trenutno nije dostupno.
Metapure Zero Carb -0%

Metapure Zero Carb

7800 RSD
Trenutno nije dostupno.
Light Digest Whey Protein -0%

Light Digest Whey Protein

1770 RSD
Trenutno nije dostupno.
Šejker -0%

Šejker

300 RSD
Trenutno nije dostupno.
Prime Whey -0%

Prime Whey

6800 RSD
Trenutno nije dostupno.

QNT

QNT
Omega 3
Omega 3
Cena: 900 RSD
Lager:
Trenutno nije dostupno