Omega 3 

Omega 3 su esencijalne polinezasićene masne kiseline neophodne za ljudsko telo. Omega 3 masne kiseline naše telo ne proizvodi zato moramo da ih unosimo kroz hranu ili suplemente. Imaju vrlo važan uticaj na telo i mozak.

Prirodni izvori Omega 3 su riba, alge, orašasti plodovi, čia seme… Međutim, naša ishrana je često siromašna prirodnim izvorima, zato je važno unositi visokokvalitetne Omega 3 koje će vam obezbediti adekvatan unos ove vrlo važne masne kiseline.

Simptomi nedostatka Omega 
- kardiovaskularni problemi (povišen holesterol, povišen krvni pritisak, sklonost ka trombozi)
- depresija, anksioznost, hroničan umor
- gojaznost
- problemi sa koncentracijom, pamćenjem
- suva koža, upalni procesi, artritis, alergije
- problemi sa vidom, suvoća očiju
- slab imunitet

QNT Omega 3 formula je posebno bogata EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina). EPA i DHA su aktivni sastojci Omega 3 masnih kiselina. EPA je važna za pravilno funkcionisanje imunološkog sistema, molekuli iz EPA deluju protivupalno i smanjuju rizik od hroničnih bolesti. DHA  je vitalni sastojak fosfolipida ćelijske membrane, i nalazi se u svakoj ćeliji ljudskog organizma, vrlo je važna za razvoj mozga, utiče na pravilno funkcionisanje nervnog sistema, njen nedostatak utiče na pamćenje i kognitivne funkcije. Masnoće koje potiču iz biljaka kratkog lanca su izvor energije, dok masti dugog lanca sa više od 20 ugljenikovih atoma, kao što su EPA i DHA, su gradivni elementi naših ćelija, zato su vrlo važne za celokupno zdravlje i vitalnost organizma. Omega 3 blagotvorno deluju na srce i kardiovaskularni sistem. Smanjuju holesterol i podižu nivo dobrog holesterola. Neophodne su u procesu mršavljenja, pomažu sintezu masnoća i ubrzavaju proces gubitka masnih naslaga. Deluju pozitivno na celokupan imunitet, ubrzavaju oporavak kod upalnih procesa i infekcija, dokazano utiču pozitivno kod artritisa, smanjuju bolove u zglobovima, jutarnju ukočenost. Pored toga Omega 3 će pozitivno uticati na vaše raspoloženje, koncentraciju i celokupno mentalno zdravlje. Utiču blagotvorno na vid i popravljaju stanje kože.

OMEGA 3 od QNT-a sastoji se od 13% EPA (900 mg za 5 kapsula) i 9% DHA (600 mg za 5 kapsula), što vam daje dovoljan unos da biste obezbedili svom telu veoma dobar nivo omega-3 i na taj način učestvovali u njegovo optimalno funkcionisanje. Qnt Omega 3 su obogaćene vitaminom E snažnim antioksidantom koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa, takođe dugotrajna upotreba Omega 3 može smanjiti zalihe vitamina E, zato je poželjna njihova kombinacija.
Omega 3 se preporučuju svima koji brinu o svojoj vitalnosti. Ako vam ishrana nije bogata Omega 3 masnim kiselinama, uzimanjem 5 kapsula dnevno će vam obezbediti optimalan unos ove esencijalne masne kiseline.
Poželjno je da ih uzimate raspoređeno uz obroke. Ne preporučuju se kod poremećaja koagulacije krvi.

Pakovanje: 60 mekih kapsula
Preporučena upotreba: 3 do 5 kapsula dnevno, zavisno od vaših dnevnih potreba.

Utisci kupaca

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

DLPA Caps -0%

DLPA Caps

1500 RSD
Trenutno nije dostupno.
Zinc Caps -0%

Zinc Caps

1200 RSD
Trenutno nije dostupno.
Coenzyme Q10 -25%

Coenzyme Q10

2200 RSD 1650 RSD
Trenutno nije dostupno.
Pycnogenol -0%

Pycnogenol

4980 RSD
Trenutno nije dostupno.

Imunitet i zaštita organizma

Za bolji i jači imuni sistem, osim vitamina i minerala, često je potrebno i nešto više...nešto što će pospešiti normalan rad hormona, izbalansirati neke procese u organizmu, oslobađati nas slobodnih radikala (iako i neki vitamini i minerali imaju antioksidativni efekat), odnosno dovesti naše telo u bolje stanje!

Nažalost, mnogi od nas zaboravljaju na preventivu, ne razmišljaju o genetici i naslednim faktorima i često pribegavamo ovim dodacima tek kada imamo neki problem. Bez obzira da li govorimo o biljkama, njihovim ekstraktima i aktivnim supstancama, ili o kombinaciji istih sa nekim od vitamina, koenzima Q10 i slično, zapravo uvek govorimo o nečemu što svoje korene vuče još iz drevnih civilizacija, a čije je pozitivne efekte na organizam moderna nauka potvrdila! 

Uz ovo su kupovali

Thermo Booster -0%

Thermo Booster

180 RSD
Trenutno nije dostupno.
Krem namaz -0%

Krem namaz

650 RSD
Trenutno nije dostupno.
Bcaa 8500 -0%

Bcaa 8500

2400 RSD
Trenutno nije dostupno.
Vegan Protein -0%

Vegan Protein

1850 RSD
Trenutno nije dostupno.
Tribulus -0%

Tribulus

1400 RSD
Trenutno nije dostupno.
Bcaa 8000 -0%

Bcaa 8000

200 RSD
Trenutno nije dostupno.
L-Carnitine -0%

L-Carnitine

150 RSD
Trenutno nije dostupno.

QNT

QNT
Omega 3
Omega 3
Cena: 900 RSD
Lager:
Trenutno nije dostupno