Vitamin C je najčešće korišten vitaminski dodatak ishrani. To je hidrosolubilan vitamin - lako se rastvara u vodi. Iako većina životinja sintetiše sopstveni vitamin C, čovek mora da ga unosi hranom i dodacima ishrani. U prirodi ga najviše ima u zelenom lišću i šipku (120 puta više nego u pomorandži), pa tek onda u agrumima i ostalom voću i povrću. Brzo se izlučuje putem mokraće i veoma je osetljiv na spoljne uticaje, pa je najbolje dodatno ga unositi u vidu dodataka ishrani. Osnovna prednost prirodnog C vitamina je u njegovoj lakšoj i boljoj apsorpciji, a to omogućava prisustvo bioflavonoida (vitamin P), kojih nema u čistoj askorbinskoj kiselini. Najpoznatije dejstvo C vitamina je učešće u stvaranju kolagena, neophodnog za razvoj i obnavljanje tkiva, desni, zuba, kostiju i krvnih sudova. Nedovoljno unošenje vitamina C izaziva skorbut, pojavu modrica, promene na mišićima. Vitamin C spada u antioksidanse, pa tako služi za detoksikaciju organizma i neutralisanje štetnih slobodnih radikala. Vitamin C kao dodatak ishrani može da pomogne kod:

- oslabljenog imuniteta, prehlada, gripa i respiratornih infekcija
- osteoporoze i reumatoidnog artritisa
- alergijskih reakcija, astme i raznih upala
- bolesti srca i povišenog nivoa holesterola i triglicerida u krvi 
- slabljenja mišića, upala i bolova u mišićima nakon treninga 
- terapije dijabetesa i katarakte 
- stresa 

Vitamin C pospešuje apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina A, D, B kompleksa, nezasićenih masnih kiselina (vitamin F), regeneriše vitamin E i štiti organizam od taninske kiseline (koja se nalazi u čaju). 

Apsorpciju vitamina C pomažu bioflavonoidi, a odmažu stres, visoka temperatura, duvan (jedna cigareta uništi do 100 mg), alkohol i antibiotici. Pored ovoga, vitamin C je deo mnogih terapija i kura mršavljenja, odvikavanja od droga i alkohola (sa B kompleksom) i od pušenja, ali uz obaveznu konsultaciju lekara specijaliste.

C Plus Citrus Bioflavonoid Caps kombinuje askorbinsku kiselinu sa bioflavonoidima u jedinstvenu formulu koja pokriva dnevne potrebe za ovim antioksidansima. Sadrži kompleks citrusnih bioflavonoida, koji čine: flavanoni (hesperidin, eriocitrin, naringen, naringenin), flavonoli i flavoni.


Preporučena doza

1-2 kapsule dnevno.

Sastav

Utisci kupaca

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

ONE A DAY -0%

ONE A DAY

1190 RSD
Trenutno nije dostupno.
Daily One -0%

Daily One

1390 RSD
Trenutno nije dostupno.
Selenium -0%

Selenium

1000 RSD
Trenutno nije dostupno.
Vitamin C -0%

Vitamin C

1290 RSD
Trenutno nije dostupno.
VITA COMPLEX -0%

VITA COMPLEX

790 RSD
Trenutno nije dostupno.

Vitamini i minerali

Vitamini i minerali

Vitamini i minerali su ona stavka koja se kotira kao NAJVIŠEG PRIORITETA!

Naše telo je svakodnevno stavljeno pred, nebrojene, probe, što zbog načina života, ishrane, bavljenja sportom (pogotovo profesionalno), kvaliteta hrane i drugih (mnogobrojnih) faktora. Možda će Vam delovati čudno, ali drugačiji režimi ishrane za sportiste postoje već hiljadama godina!

Osim onih koji su kreirani za sportiste, tu su i vitaminsko-mineralni proizvodi namenjeni najširoj populaciji, uključujući decu i one u poznijim godinama! Svaki od proizvoda je kreiran za određenu grupu, bitno je samo da se prepoznate u jednoj od njih. Više ozbiljnih studija je već dokazalo da je, sa današnjim kvalitetom hrane, nemoguće uneti dovoljnu količinu vitamina i minerala.

Ova saznanja nam dovoljno govore koliko je bitno uneti barem i minimum dodatne vitaminsko-mineralne podrške telu! Veliki broj onih koji ih već koriste će Vam potvrditi da se bolje osećaju, da se ređe razboljevaju i da su u stanju da kvalitetniije obavljaju svakodnevne obaveze.

Ni tu niste prepušteni sami sebi, ako ste zbunjeni širokom ponudom, slobodno nas kontaktirajte!

Uz ovo su kupovali

Arginine Caps -0%

Arginine Caps

1500 RSD
Trenutno nije dostupno.
BCAA Fuel -0%

BCAA Fuel

2870 RSD
Trenutno nije dostupno.
Cysteine Caps -0%

Cysteine Caps

1500 RSD
Trenutno nije dostupno.
Amino Fuel Liquid -0%

Amino Fuel Liquid

3500 RSD
Trenutno nije dostupno.
Zinc Caps -0%

Zinc Caps

1200 RSD
Trenutno nije dostupno.
Pycnogenol -0%

Pycnogenol

4980 RSD
Trenutno nije dostupno.

Twinlab

Twinlab
C+Citrus Bioflavonoid Caps
C+Citrus Bioflavonoid Caps
Cena: 1500 RSD
Lager:
Trenutno nije dostupno