Maximalium Magnesium+B6+D3

Maximalium Magnesium+B6+D3 je dodatak ishrani koji, jednostavno, ne možete da preskočite ako pazite na svoje zdravlje. Kao što i naslov kaže pored magnezijuma (najveći deo u obliku citrata) u sastav ulaze i vitamini B6 i D3 a sve u cilju poboljšanja apsorbcije ovog prvog. Postoje realne procene koje ukazuju na to da preko 80% populacije ima nedostatak magnezijuma. Uzrok ovome je, ne samo loša ishrana na globalnom nivou nego i činjenica da se magnezijum vremenom spira i eksploatiše iz gornjih slojeva zemlje pa ga sve manje nalazimo u namirnicama biljnog porekla. Praktično, jedva da postoji mogućnost da ovaj mineral unesemo ishranom u dovoljnoj količini. Pritom, naglašavamo da magnezijum učestvuje u više stotina različitih procesa koji se odvijaju u našem telu a praktično da ne postoji ćelija u organizmu koja ga ne sadrži barem u nekoj količini.

Magnezijum u mnogome doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom funkcionisanju nervnog sistema (kao pomoć u regulaciji rada neurotransmitera), stvaranju energije, formiranju proteina, održavanju gena, aktivnosti mišića...

B6 i D3 imaju značajnu ulogu u funkcionisanju imunog sistema.

D3 sa magnezijumom održava kvalitet kostiju i zuba.

Iako skloni tome da nas privlače brojke(kvantitativni sastav nekog proizvoda) sve više nas obraća pažnju i na vrstu i kvalitet sastojaka u nekom proizvodu. Ovim želimo da podsetimo da kod mnogih minerala imamo pitanje bioraspoloživosti (odnosi se na to koliko naše telo može, stvarno, da iskoristi od nekog ,u ovom slučaju minerala, u zavisnosti od oblika u kojem ga unosimo) i upravo je to razlog što je u našem proizvodu većinom zastupljen trimagnezijum-dicitrat, oblik koji se iskorištava u mnogo većem procentu od nekih drugih.

U praksi to znači da bi simptomi poput nesanice, anksioznosti, promene raspoloženja, slabosti u mišićima, grčevi, usporen metabolizam i drugi, relativno brzo trebalo da nestanu ako počnemo sa unosom dovoljne količine magnezijuma.

Da napomenemo još i to da sportisti čije je telo izloženo enormnim naporima, ne samo da bi trebali nego i morali da dodaju suplementiranje ovim mineralom u svoju svakodnevnu rutinu!  

Način primene: jednu tabletu dnevno popiti sa vodom nakon obroka 

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se koriste mleko, jaja, soja i jezgrasto voće.

Način čuvanja: na suvom i hladnom mestu (ne u frižideru) van domašaja dece.

Upozorenje: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Ne uzimati više od jedne doze dnevno. Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neke od sastojaka. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama,  osobama mlađima od 18 godina, osobama sa bubrežnim problemima, kamenom u bešici kao i onima koji boluju od hemohromatoze, talasemije, sideroblastične anemije. Vitamin D je kontraindikovan kod osoba sa hiperkalcemijom. Mere opreza potrebne su kod osoba koje koriste tiazid, digoksin ili bilo koje druge srčane glikozide. Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu.

Najbolje upotrebiti do: datum označen na pakovanju (dan, mesec, godina).

Serija (lot broj): označeno na pakovanju

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja: 16782 (100 tab.) od 2.7.2020 god. i 16779 (30 tab.) od 2.7.2020 god.

Sastav

Neto količina:  43,8 g (30 tableta x 1,46 g ) i 146 g (100 tableta x 1,46 g)

 

Aktivni sastojci

Jedna doza (tableta) sadrži

Magnezijum (trimagnezijum-dicitrat, magnezijum-oksid, magnezijum-karbonat)

250 mg (67%*)

Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid)

2 mg (143%*)

Vitamin D (holekalciferol)

10 μg (200%*)

*NRV – nutritivna referentna vrednost

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine - mikrokristalna celuloza, trimagnezijum-dicitrat nonahidrat, magnezijum-oksid, magnezijum-karbonat, materijal za oblaganje (sredstvo za povećanje zapremine - hidroksipropilmetilceluloza, trigliceridi srednje dužine lanca, sredstvo protiv zgrudnjavanja – talk, humektant - polidekstroza, boja-titan-dioksid), vitamin D (skrob, šećer, antioksidans - natrijum-askorbat, trigliceridi srednje dužine lanca, sredstvo protiv zgrudnjavanja – silicijum-dioksid, antioksidans – alfa-tokoferol, holekalciferol), piridoksin-hidrohlorid.

Utisci kupaca

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

Zinc Caps -0%

Zinc Caps

1200 RSD
Trenutno nije dostupno.
Selenium -0%

Selenium

1000 RSD
Trenutno nije dostupno.
B-2 Caps -0%

B-2 Caps

1500 RSD
Trenutno nije dostupno.
Vitamin C -0%

Vitamin C

990 RSD
Trenutno nije dostupno.
Iron Caps -0%

Iron Caps

980 RSD
Trenutno nije dostupno.
C-1000 Caps -0%

C-1000 Caps

2550 RSD
Trenutno nije dostupno.
Zinc -0%

Zinc

1050 RSD
Trenutno nije dostupno.

Vitamini i minerali

Vitamini i minerali

Vitamini i minerali su ona stavka koja se kotira kao NAJVIŠEG PRIORITETA!

Naše telo je svakodnevno stavljeno pred, nebrojene, probe, što zbog načina života, ishrane, bavljenja sportom (pogotovo profesionalno), kvaliteta hrane i drugih (mnogobrojnih) faktora. Možda će Vam delovati čudno, ali drugačiji režimi ishrane za sportiste postoje već hiljadama godina!

Osim onih koji su kreirani za sportiste, tu su i vitaminsko-mineralni proizvodi namenjeni najširoj populaciji, uključujući decu i one u poznijim godinama! Svaki od proizvoda je kreiran za određenu grupu, bitno je samo da se prepoznate u jednoj od njih. Više ozbiljnih studija je već dokazalo da je, sa današnjim kvalitetom hrane, nemoguće uneti dovoljnu količinu vitamina i minerala.

Ova saznanja nam dovoljno govore koliko je bitno uneti barem i minimum dodatne vitaminsko-mineralne podrške telu! Veliki broj onih koji ih već koriste će Vam potvrditi da se bolje osećaju, da se ređe razboljevaju i da su u stanju da kvalitetniije obavljaju svakodnevne obaveze.

Ni tu niste prepušteni sami sebi, ako ste zbunjeni širokom ponudom, slobodno nas kontaktirajte!

Uz ovo su kupovali

LactoDigest -35%

LactoDigest

750 RSD 490 RSD
Beta Alanine -0%

Beta Alanine

750 RSD
BCAA 2:1:1 -0%

BCAA 2:1:1

2490 RSD
Body Fuel -0%

Body Fuel

590 RSD
Amino 8400 -14%

Amino 8400

3190 RSD 2750 RSD
C vitamin Plus -18%

C vitamin Plus

550 RSD 450 RSD
Trenutno nije dostupno.
Omega 3 -18%

Omega 3

550 RSD 450 RSD
Trenutno nije dostupno.

Maximalium

Maximalium

 

Maximalium je među novijim brendovima na prostoru Srbije.

Predstavlja stvarno najbolji odnos kvaliteta i cene koji se može naći na domaćem tržištu. Rekreativci, ljudi okrenuti fitnessu kao i profesionalni bodibilderi koriste Maximalium suplemente kako bi postigli svoje ciljeve!

REGISTRACIJA

Za sve proizvode stručno mišljenje dao je Farmaceutski fakultet Novi Sad, a detaljnu analizu zdravstvene bezbednosti radio je Institut za javno zdravlje Kragujevac. Svaki proizvod poseduje rešenje Ministarstva Zdravlja Republike Srbije i upisan je u bazu podataka.

Magnesium+B6+D3
Magnesium+B6+D3
Stara cena: 550 RSD Cena: 350 RSD
Lager:
Trenutno nije dostupno