Studije pokazuju da deficit razgranatih aminokiselina, uz povećanje fizičkih zahteva, može dovesti do razgradnje mišićnog tkiva, što nastaje zbog potrebe organizma za azotom. Ovo se može sprečiti dobro izbalansiranom ishranom koja sadrži adekvatne vrednosti ugljenih hidrata i visoko-kvalitetnog proteina.
Ugljeni hidrati i kreatin monohidrat imaju sinergistički efekat na mišićnu snagu, izdržljivost i oporavak. Sve ovo vam omogućuje da treniranjem vaših mišiće ostvarite maksimalne željene rezultate.
Namena proizvoda: HYPER MASS prašak sa zaslađivačem, dodatak ishrani, je prašak za izradu napitaka sa proteinima, ugljenim hidratima i zaslađivačima.
Nutritivna vrednost |
u 100 g |
U 1 dozi ( 65 g ) |
U dnevnoj dozi ( 130g ) |
RU%/130 g |
Energetska vrednost |
1656KJ/ 391kcal |
1076KJ/ 254kcal |
2152KJ/ 508 kcal |
26 |
Proteini |
30 g |
20 g |
39 g |
78 |
Ugljeni hidrati Od toga šećeri |
58,5 g 7,6 g |
38 g 4,9 g |
76 g 9,9 g |
30 11 |
Masti Od toga zasićene masti |
2,2 1,2 g |
1,4 g 0.78 g |
2,9 g 1,6 g |
4,1 8 |
Vlakna |
8,3 g |
5,4 g |
11 g |
* |
So |
1 g |
0,65 g |
1,3 g |
21,6 |
RU – referentni unos (Referentni unos za prosečnu odraslu osobu je 8400 kj/2000 kcal)
Sastav proizvoda:
Sadržaj aktivnih komponenata |
g/u 100g |
g/u dnevnoj dozi 65 g |
g/u dnevnoj dozi 130 g |
TriCarbo matrix (Maltodekstrin, inulin, kukuruzni skrob) |
67 |
43,55 |
87,1 |
Proteinski kompleks (koncentrat proteina surutke, Kalcijum kazeinat, izolat proteina surutke) |
23 |
14,95 |
29,9 |
Mikronizirani kreatin monohidrat -od čega kreatina |
5 4,46 |
3,25 2,9 |
6,5 g 5,7 g |
Sastojci: TriCarbo matrix (Maltodekstrin, inulin, kukuruzni skrob); Proteinski kompleks (koncentrat proteina surutke, Kalcijum kazeinat, izolat proteina surutke); mikronizovani kreatin monohidrat; zgušćivač: natrijum karboksimetil celuloza; aroma; emulgator: soja-lecitin; so; zaslađivač: sukraloza; boja: tartrazin*
*napomena: za ukus vanila
Način upotrebe: Dobro razmutiti (u šejkeru) 1 na vrh punu mericu ili 3 na vrh pune supene kašike (oko 65 g ) praška u 450 ml vode. U danima treninga, popiti jedan napitak ujutro, a drugi odmah posle treninga. Ostalim danima popiti jednu porciju ujutro, a drugu uveče.
Napomena/upozorenja: Čuvati van domašaja dece. Ne preporučuje se primena kod dece, trudnica i dojilja. Ne preporučuje se osobama preosetljivim na proteine mleka ili neki od sastojaka preparata, dijabetičarima, kao ni osobama sa oboljenjima bubrega ili jetre. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu.*Upotrebljena boja, tartrazin može imati nepovoljno dejstvo na aktivnost i pažnju kod dece.
Informacija o alergenima: Sadrži mleko i soju. Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju mleko, jaja, gluten, soja, ljuskari, sumpor-dioksid i jezgrasto voće.
Način čuvanja: dobro zatvoren proizvod čuvati na temperaturi između 5-25 ºC i pri relativnoj vlažnosti vazduha manjoj od 70%. Čuvati od direktnog delovanja toplote, vlage i sunca. Nakon otvaranja, vremenom miris može postati manje intenzivan.
Minut-dva koje ćete potrošiti da bi pročitali ovaj tekst bi trebalo da bude dovoljno za sažetak priče o proteinu, a nakon što saznate osnove, sve što treba da uradite je da se vodite zdravom logikom i odaberete proizvod za sebe. Ukoliko ste, ipak, neodlučni, naš TIM je tu za Vas!
Proteini su prirodni polipeptidi izgrađeni od amino kiselina. Ako znamo da otprilike 50% svake ćelije čine upravo proteini, onda nam neće biti teško da zaključimo od kakvog su oni značaja za ljudski, kao i bilo koji drugi organizam, a ako tome dodamo još i to da učestvuju u SVIM procesima među ćelijama, biće nam jasno da njihovu potrošnju u telu moramo da nadoknadimo kako bi očuvali normalno funkcionisanje, obezbedili oporavak pa i izgradnju mišića.
Baš zato je protein pravi i najčešći izbor svih nas, bilo da ga koristimo kao rekreativci ili profesionalci. Da zaključimo, bilo da spadate u kategoriju onih koji samo imaju potrebu da povećaju unos proteina u ishrani, onih koji žele oporavak ili većine koja izgrađuje mišićnu masu, na pravom ste mestu. Izbor koji smo Vam pružili sigurno je jedan od najraznovrsnijih na koje ćete ikada naići!