BCAA Fuel

0.0 od 5 na osnovu 0 glasa/ova. Ocenite
Cena: 2870 RSD

Trenutno nije dostupno

  • Dostava je 300.00 RSD za ukupnu narudžbu.
  • Stručna podrška putem E-maila ili telefona
  • Sigurno plaćanje pouzećem ili karticom

Značaj aminokiselina u sportskoj suplementaciji

Zajedno sa proteinima aminokiseline predstavljaju najvažnije suplemente u sportskoj ishrani, naročito za bodibildere i dizače tegova. 

BCAA (Branched Chain Amino Acids) čine tri aminokiseline razgranatih lanaca: L-valin, L-leucin i L-izoleucin. Pošto su BCAA esencijalne aminokiseline, ljudski organizam ih ne može sintetisati, pa ih mora unositi hranom ili dodacima ishrani. Njihova jedinstvena hemijska struktura izdvaja ih od ostalih aminokiselina. 

One su neophodne svim sportistima, ali za dizače tegova, teške sportove i sportove koji zahtevaju izdržljivost, od posebnog su značaja. Pod normalnim okolnostima sagorevanje ugljenih hidrata daje organizmu dovoljnu količinu goriva za savladavanje napora, ali tokom intenzivnih treninga i povećanih napora organizam ima povećane potrebe za energijom. Da bi sebi obezbedio potrebnu energiju, organizam počinje da sagoreva proteine, što usporava razvoj mišićne mase. 

Kako BCAA deluju na organizam

BCAA se lako pretvaraju u glukozu, a skoro 10% celokupne telesne energije dobija se od njih. Što se više proteina sagori, manje ostaje za obnavljanje i izgradnju mišića. Zato je važno da organizam sportiste uvek ima dovoljnu količinu BCAA. Hrana, kao što su crveno meso ili proteini iz surutke ili jaja, bogata je ovim aminokiselinama, ali često nije moguće uneti potrebnu količinu, pa BCAA treba dodavati u obliku posebnih dodataka. 

BCAA pomažu organizmu da u toku vežbanja održi ravnotežu testosterona u odnosu na kortizol. Da bi okruženje bilo povoljno za rast mišića, bitno je da se održava viši nivo testosterona, a niži kortizola. Takođe, olakšavaju anaboličke efekte tako što oslobađaju pojedine anabolne hormone: insulin, hormon rasta (GH) i faktore rasta nalik na insulin (IGF-1). Mnogobrojne studije pokazuju da BCAA mogu imati snažan antikatabolički efekat i očuvati mišićnu masu u uslovima intenzivnog treninga, kao i kod dugotrajnih dijeta. Za razliku od drugih aminokiselina, BCAA mogu same da sagorevaju i da budu gorivo za mišiće koji su dugo pod opterećenjem kod vežbi izdržljivosti.

Efekti upotrebe BCAA

- povećavaju sintezu, a smanjuju razgradnju proteina 
- povećavaju izdržljivost, smanjuju umor i skraćuju vreme oporavka 
- povećavaju i čuvaju mišićnu masu 
- sagorevaju masti 
- čuvaju rezerve glikogena u mišićima 
- učestvuju u održavanju azotnog bilansa 
- predstavljaju zdravu podršku dijetama 

Preporučena doza i način upotrebe

Uzimati 4 tablete 3 puta dnevno, uz svaki obrok.

Preporuka za kombinovanje

Uz BCAA od velike koristi mogu biti preparati koji sadrže L-alanin, koji štiti mišićno tkivo i glikogen u jetri i L-glutamin, koji sa BCAA omogućuje postizanje maksimalnih rezultata i brz oporavak posle treninga.

Sastav

Utisci kupaca

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

Glutamine + BCAA -0%

Glutamine + BCAA

3690 RSD
Trenutno nije dostupno.
L-Glutamine -0%

L-Glutamine

3390 RSD
Trenutno nije dostupno.
Gluta Pure -0%

Gluta Pure

2400 RSD
Trenutno nije dostupno.
L-Tyrosine -0%

L-Tyrosine

1750 RSD
Trenutno nije dostupno.
Arginine -0%

Arginine

1890 RSD
Trenutno nije dostupno.
Post Gold -0%

Post Gold

3380 RSD
Trenutno nije dostupno.
L-Glutamine -17%

L-Glutamine

60 RSD 50 RSD
Trenutno nije dostupno.
BCAA 3D -0%

BCAA 3D

1420 RSD
Trenutno nije dostupno.

Amino kiseline

Amino kiseline su osnovna građa proteina a osim toga učestvuju u bezbrojnim procesima u organizmu. I ako ih u prirodi ima preko petstotina za žive organizme je bitno svega dvadesetak. A tih dvadeset možemo svrstati u dve grupe, i to one koje naš organizam može da sintetiše (sam "napravi") a koje nazivamo neesincijalnim i one koje ne možemo "proizvesti" odnosno ESENCIJALNE amino kiseline!

Ako nam je jasno da postoje amino kiseline koje naše telo ne može da sintetiše isto tako nam MORA biti jasno da ih treba uneti ishranom ili ,još sigurnije , dodatnom suplementacijom! Ovo važi za sve, a pogotovo za aktivne sportiste i rekreativce, kao i one koji su se prepustili današnjem tempu a žele da sačuvaju svoje zdravlje!

Ukratko ,dodavanjem amino kiselina, bilo da su prahu, tečnosti ili tabletama, obezbeđujete, prvenstveno, normalno funkcionisanje organizma, pa zatim, oporavak, izgradnju mišića, podršku normalnoj iskorišćenosti masti i mnogo toga drugog.

Dakle, ukoliko smo Vam, barem, malo približili važnost ovog dela suplementacije, ne oklevajte! 

Uz ovo su kupovali

Amino Fuel Liquid -0%

Amino Fuel Liquid

3500 RSD
Trenutno nije dostupno.
B-2 Caps -0%

B-2 Caps

1500 RSD
Trenutno nije dostupno.
Iron Caps -0%

Iron Caps

980 RSD
Trenutno nije dostupno.
GABA-Plus -0%

GABA-Plus

1500 RSD
Trenutno nije dostupno.
Lysine Caps -0%

Lysine Caps

1200 RSD
Trenutno nije dostupno.

Twinlab

Twinlab
BCAA Fuel
BCAA Fuel
Cena: 2870 RSD
Lager:
Trenutno nije dostupno