Beta Alanine

0.0 od 5 na osnovu 0 glasa/ova. Ocenite
Cena: 750 RSD

Dostupno

  • Dostava je 300.00 RSD za ukupnu narudžbu.
  • Stručna podrška putem E-maila ili telefona
  • Sigurno plaćanje pouzećem ili karticom

Beta Alanin je neesencijalna, prirodna amino kiselina koja se unosi hranom (najviše mesom). Dobrobiti Beta Alanina u sportu potvrđene naučnim studijama u dvanaesto nedeljnom ispitivanju:

  1. Povećava eksplozivnost u treningu i utiče na snagu izbačaja
  2. Povećava mišićnu masu
  3. Povećava dužinu anaerobnog vežbanja
  4. Povećava intezitet treninga i omogućava da se vežba duže i jače, daje dodatna ponavljanja u serijama
  5. Povećava mišićnu izdržljivosti i odlaže zamor mišića

Kako Beta Alanin Deluje ?

U mišićima koji se nalaze pod opterećenjem u bilo kojoj, aerobnoj ili anaerobnoj aktivnosti, stvara se mlečna kiselina koja izaziva zamor i otkazivanje mišica. To ograničava učinkovitosti treninga i negativno utiče na stvaranje mišicne mase i kondicije. Prilikom stvaranja mlečne kiseline, smanjuje se pH vrednost u mišićima, odnosno povećava se njihova kiselost a uzrok je prisustvo veće količine vodonikovih jona, koji ne nastaju samo pojavom mlečne kiseline, već i tokom raspadanja energetskog molekula ATP-a. Ove pojave mogu da se neutrališu ukoliko se smanji dejstvo mlečne kiseline i smanji koncetracija vodonikovih jona. Za to je zadužen L-karnozin čiji je prekurzor Beta Alanin!

Karnozin je prirodno prisutan di-peptid, sastavljen od beta alanina i histidina a može se pronaći u oba tipa mišicnih vlakana, no ipak mnogo više u tipu 2, tzv. belim mišićnim vlaknima. Mišićna vlakna tipa 2 se primarno koriste kod visoko intenzivnih treninga i najviše odgovaraju na mišićni rast. Studije su pokazale da upotrebom beta alanina u periodu od četiri nedelje rezerve karnozina mogu da se povećaju i preko 50%, a redovnom upotrebom od oko tri meseca, cak i 80 %. Ovakvo povećanje karnozina u mišićima povećava i sposobnost organizma da neutrališe dejstva mlečne kiseline i da duže i kvalitetnije trenira.

Kako Koristiti?

Uzeti tri puta dnevno po 1/3 merice (2g) proizvoda Beta Alanine i pomešati sa 2 dL vode ili po želji dodati u svoj napitak (šejk) i konzumirati, najbolje pre treninga.

Sastav

Aktivni sastojci U 100 g Na 1 dozu (2 g) Na preporučenu dnevnu dozu (6g)
Beta - alanin 100 g 2000 mg 6000 mg

Utisci kupaca

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

Beta Alanine -0%

Beta Alanine

2650 RSD
Trenutno nije dostupno.
DMAE Caps -0%

DMAE Caps

1500 RSD
Trenutno nije dostupno.
MEGA AMINO 3200 -0%

MEGA AMINO 3200

3390 RSD
Trenutno nije dostupno.
Beta K -0%

Beta K

4500 RSD
Trenutno nije dostupno.
Cysteine Caps -0%

Cysteine Caps

1500 RSD
Trenutno nije dostupno.
Bcaa 8500 -0%

Bcaa 8500

2400 RSD
Trenutno nije dostupno.
Tyrosine Caps -0%

Tyrosine Caps

1680 RSD
Trenutno nije dostupno.
Amino Magic Fuel -17%

Amino Magic Fuel

2400 RSD 1990 RSD
Trenutno nije dostupno.

Amino kiseline

Amino kiseline su osnovna građa proteina a osim toga učestvuju u bezbrojnim procesima u organizmu. I ako ih u prirodi ima preko petstotina za žive organizme je bitno svega dvadesetak. A tih dvadeset možemo svrstati u dve grupe, i to one koje naš organizam može da sintetiše (sam "napravi") a koje nazivamo neesincijalnim i one koje ne možemo "proizvesti" odnosno ESENCIJALNE amino kiseline!

Ako nam je jasno da postoje amino kiseline koje naše telo ne može da sintetiše isto tako nam MORA biti jasno da ih treba uneti ishranom ili ,još sigurnije , dodatnom suplementacijom! Ovo važi za sve, a pogotovo za aktivne sportiste i rekreativce, kao i one koji su se prepustili današnjem tempu a žele da sačuvaju svoje zdravlje!

Ukratko ,dodavanjem amino kiselina, bilo da su prahu, tečnosti ili tabletama, obezbeđujete, prvenstveno, normalno funkcionisanje organizma, pa zatim, oporavak, izgradnju mišića, podršku normalnoj iskorišćenosti masti i mnogo toga drugog.

Dakle, ukoliko smo Vam, barem, malo približili važnost ovog dela suplementacije, ne oklevajte! 

Uz ovo su kupovali

LactoDigest -35%

LactoDigest

750 RSD 490 RSD
Amino 8400 -14%

Amino 8400

3190 RSD 2750 RSD
Sejker -0%

Sejker

350 RSD
Body Fuel -0%

Body Fuel

590 RSD
Omega 3 -18%

Omega 3

550 RSD 450 RSD
Trenutno nije dostupno.
L-Carnitine -0%

L-Carnitine

1590 RSD
Eritritol -0%

Eritritol

890 RSD

Maximalium

Maximalium

 

Maximalium je među novijim brendovima na prostoru Srbije.

Predstavlja stvarno najbolji odnos kvaliteta i cene koji se može naći na domaćem tržištu. Rekreativci, ljudi okrenuti fitnessu kao i profesionalni bodibilderi koriste Maximalium suplemente kako bi postigli svoje ciljeve!

REGISTRACIJA

Za sve proizvode stručno mišljenje dao je Farmaceutski fakultet Novi Sad, a detaljnu analizu zdravstvene bezbednosti radio je Institut za javno zdravlje Kragujevac. Svaki proizvod poseduje rešenje Ministarstva Zdravlja Republike Srbije i upisan je u bazu podataka.

Beta Alanine
Beta Alanine
Cena: 750 RSD
Lager:
Dostupno