Iso Whey Zero je napravljen od najčistijeg mikrofiltriranog izolata proteina surutke. Velika biološka vrednost i veoma brza apsorpcija čine Iso Whey Zero apsolutno jedinstvenim proizvodom. Iso Whey Zero ne sadrži zasićene masti i šećer. Nema beskorisnih, a ni skrivenih sastojaka, koji bi mogli da se talože kao telesne masti.
Sadrži 21g proteina po porciji, ima visok sadržaj BCAA (amino kiselina razgranatog lanca), EAA (esencijalnih amino kiselina) i L-Glutamina - najvažnije amino kiseline za izgradnju čiste mišićne mase.
Način upotrebe: Pomešati jednu dozu (25 g-1 do crte napunjen dozer ili 2 na vrh pune supene kašike) sa 200 ml vode ili mleka bez laktoze. Danima kojima se trenira uzeti jednu dozu ujutro i jednu odmah nakon treninga. Danima kojima se ne trenira uzeti jednu dozu ujutro i jednu popodne.
Sastav: po porciji (25 g) i na 100 g proizvoda
Nutritivne informacije |
U 100 g |
U jednoj dozi |
U dnevnoj dozi |
RU%/50 g |
Energetska vrednost |
1579 kJ/372 kcal |
395kJ/93kcal |
790 kJ/186 kcal |
9,5 % |
Proteini |
84 g |
21 g |
42 g |
84.00% |
Ugljeni hidrati -od čega šećeri* |
5,2 g 0,8 g |
1,3 g <0,5 g |
2,6 g <0,5 g |
1 % 0,4% |
Masti -od čega zasićene |
1,6 g 1 g |
<0,5 g 0,3g |
0,8 g 0,5 g |
1,15 % 2,5 % |
So |
0,71 g |
0,18 g |
0,36 g |
6 % |
*isključivo prirodni šećeri, nema dodatih šećera; RU=Referentni unos
Sastav proizvoda:
Sadržaj aktivne komponente |
U 100 g |
U 1 dozi (25 g) |
U dnevnoj dozi (2x25 g) |
Izolat proteina surutke L-glutamin, L-leucin, L-izoleucin, L-valin |
86 g |
21,5 |
43 g |
Sastojci: Izolat proteina surutke , kakao prah redukovane masnoće, L-glutamin, aroma čokolade, zgušnjivač:natrijum-karboksimetilceluloza, krem masa (kokosova mast, maltodekstrin, biljni protein, sredstvo protiv zgrudvavanja (silicijum-dioksid)), emulgator: soja lecitin, so, L-leucin, zaslađivač: sukraloza, L-izoleucin, L-valin.
Napomena: navedeni sastav je za ukus čokolada.
Informacije o alergenima: Proizvod sadrži MLEKO, SOJU i KOKOS. Proizvod je napravljen u pogonu gde se prerađuju MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, GLUTEN, LJUSKARI, SUMPOR-DIOKSID I JEZGRASTO VOĆE.
Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.
Napomena: preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.
Minut-dva koje ćete potrošiti da bi pročitali ovaj tekst bi trebalo da bude dovoljno za sažetak priče o proteinu, a nakon što saznate osnove, sve što treba da uradite je da se vodite zdravom logikom i odaberete proizvod za sebe. Ukoliko ste, ipak, neodlučni, naš TIM je tu za Vas!
Proteini su prirodni polipeptidi izgrađeni od amino kiselina. Ako znamo da otprilike 50% svake ćelije čine upravo proteini, onda nam neće biti teško da zaključimo od kakvog su oni značaja za ljudski, kao i bilo koji drugi organizam, a ako tome dodamo još i to da učestvuju u SVIM procesima među ćelijama, biće nam jasno da njihovu potrošnju u telu moramo da nadoknadimo kako bi očuvali normalno funkcionisanje, obezbedili oporavak pa i izgradnju mišića.
Baš zato je protein pravi i najčešći izbor svih nas, bilo da ga koristimo kao rekreativci ili profesionalci. Da zaključimo, bilo da spadate u kategoriju onih koji samo imaju potrebu da povećaju unos proteina u ishrani, onih koji žele oporavak ili većine koja izgrađuje mišićnu masu, na pravom ste mestu. Izbor koji smo Vam pružili sigurno je jedan od najraznovrsnijih na koje ćete ikada naići!