Kalijum je mineral koji se u prirodi nalazi u povrću, agrumima, plodovima mora. Termičkom obradom gubi se iz namirnica i do 50%. Kalijum deluje zajedno sa natrijumom i neophodni su za održavanje ravnoteže tečnosti u našim ćelijama, tj. ravnoteže elektrolita, što doprinosi normalizaciji rada srčanog mišića, neometanom procesu pretvaranja glikogena u glukozu, bržem zarastanju rana i dr. Kalijum deluje na nivou ćelije, a natrijum izvan nje. U zdravom organizmu kalijum treba da bude u ravnoteži sa natrijumom, a ako se ta ravnoteža poremeti, stradaju nervi i mišići. 

Najvažnije uloge kalijuma su da podstiče mišićnu i nervnu funkciju, učestvuje u kontrakciji mišića (naročito srčanog), utiče na opšte kardiovaskularno zdravlje (hipertenzija, stres, regulacija tečnosti), pomaže kognitivnu funkciju, pomaže kod alergija i detoksikacije jer učestvuje u izbacivanju štetnih materija, prenosi nervne impulse, učestvuje u procesu rasta. Nizak nivo kalijuma često prate visok krvni pritisak, suvoća kože, nervoza, nesanica, akne i žeđ. Nedostatak kalijuma može da izazove loša ishrana, preterano konzumiranje alkohola i kafe, dijereja, groznica kao i bolesti koje imaju veze sa apetitom. 

Ozbiljan nedostatak kalijuma u organizmu može nastati kod dugotrajnog korišćenja steroida i laksativa, kao i posle strogih, nepravilnih i nestručnih dijeta.

Preporučena doza i način upotrebe

Odrasli 1 kapsula dnevno uz jelo.

Sastav

Veličina doze: 1 kapsula
Aktivna komponenta
1 kapsula
 
 
Kalijum
90 mg
 
 
*PDU nije utvrđen.
 
 
 
Ostali sastojci: želatin, krompirov skrob, sredstva protiv zgrudvavanja (silicijum-dioksid, magnezijum-stearat), trigliceridi srednjeg lanca.

Utisci kupaca

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

Besplatna dostava!
Vitamin C -0%

Vitamin C

90 tab.
990 RSD
Trenutno nije dostupno.
Besplatna dostava!
Zinc -0%

Zinc

100 tab.
1050 RSD
Trenutno nije dostupno.
Besplatna dostava!
LactoDigest -35%

LactoDigest

30 tab.
750 RSD 490 RSD
Besplatna dostava!
Vitamin C -0%

Vitamin C

100 kap.
1290 RSD
Trenutno nije dostupno.
Besplatna dostava!
Selenium -0%

Selenium

100 tab.
1000 RSD
Trenutno nije dostupno.
Besplatna dostava!
ONE A DAY -0%

ONE A DAY

100 tab.
1190 RSD
Trenutno nije dostupno.

Vitamini i minerali

Vitamini i minerali

Vitamini i minerali su ona stavka koja se kotira kao NAJVIŠEG PRIORITETA!

Naše telo je svakodnevno stavljeno pred, nebrojene, probe, što zbog načina života, ishrane, bavljenja sportom (pogotovo profesionalno), kvaliteta hrane i drugih (mnogobrojnih) faktora. Možda će Vam delovati čudno, ali drugačiji režimi ishrane za sportiste postoje već hiljadama godina!

Osim onih koji su kreirani za sportiste, tu su i vitaminsko-mineralni proizvodi namenjeni najširoj populaciji, uključujući decu i one u poznijim godinama! Svaki od proizvoda je kreiran za određenu grupu, bitno je samo da se prepoznate u jednoj od njih. Više ozbiljnih studija je već dokazalo da je, sa današnjim kvalitetom hrane, nemoguće uneti dovoljnu količinu vitamina i minerala.

Ova saznanja nam dovoljno govore koliko je bitno uneti barem i minimum dodatne vitaminsko-mineralne podrške telu! Veliki broj onih koji ih već koriste će Vam potvrditi da se bolje osećaju, da se ređe razboljevaju i da su u stanju da kvalitetniije obavljaju svakodnevne obaveze.

Ni tu niste prepušteni sami sebi, ako ste zbunjeni širokom ponudom, slobodno nas kontaktirajte!

Uz ovo su kupovali

Besplatna dostava!
Dualtabs -0%

Dualtabs

100 tab.
3200 RSD
Trenutno nije dostupno.

Twinlab

Twinlab
Potassium Caps
Potassium Caps
Cena: 1200 RSD
Lager:
Trenutno nije dostupno