DLPA Caps

0.0 od 5 na osnovu 0 glasa/ova. Ocenite
Cena: 1500 RSD

Trenutno nije dostupno

  • Dostava je 300.00 RSD za ukupnu narudžbu.
  • Stručna podrška putem E-maila ili telefona
  • Sigurno plaćanje pouzećem ili karticom

Fenilalanin je esencijalna aminokiselina koja se u organizam može uneti jedino hranom ili dodacima ishrani. Primarni izvor fenilalanina iz hrane su meso i mlečni proizvodi, a u manjim količinama mogu se naći u pšeničnim i ovsenim klicama. Fenilalanin je prekursor tirozina i pospešuje funkciju tiroidne žlezde, kao i funkciju kateholaminskih neurotransmitera (epinefrin, norepinefrin, dopamin i tiramin), čiji je nivo izuzetno mali u stanjima depresije. Fenilalanin ima ulogu u proizvodnji melanina, a osobe koje ne mogu da konvertuju fenilalanin u tirozin imaju nasledni metabolički poremećaj koji se zove fenilketonurija. Za pravilan metabolizam fenilalanina neophodno je prisustvo vitamina i minerala, a obavezni su B-6, B-3, C, bakar i gvožđe.

Fenilalanin može da prođe kroz krvno-moždanu barijeru, pa stoga ima uticaja na hemijske procese u mozgu. Pošto deluje na neurotransmitere, njegova suplementacija može da bude u svojstvu antidepresiva, a može da ublaži i neurološke probleme i hronične bolove. Kod depresivnih stanja nivoi neurotransmitera serotonina i norepinefrina su niski, a fenilalanin zajedno sa tirozinom može da utiče na njihovu produkciju i time pomogne u ublažavanju depresije. 

Kod osoba koje pate od hroničnih bolova smanjena je aktivnost endorfina u krvi i moždano-kičmenoj tečnosti. Fenilalanin može da uspostavi normalan nivo endorfina i time pomogne organizmu da prirodnim putem eliminiše bol. Može da blokira bol selektivno, što znači da otklanja hronične bolove, a pri tom dopušta da prirodni odbrambeni mehanizmi u organizmu neometano reaguju na kratkotrajne akutne bolove (opekotine, posekotine i sl.). Dejstvo fenilalanina u ublažavanju bola nije trenutno kao kod analgetika i sličnih lekova, već nastupa posle tri do četiri dana, a u nekim slučajevima i tri do četiri nedelje. Nekima je dovoljno da ga uzimaju tokom jedne nedelje u mesecu, a drugima je potrebna neprekidna terapija. 

Fenilalanin se može preporučiti u cilju sprečavanja deficijencije nutrijenata koji su portebni za:

- proizvodnju tirozina za zdravlje nervnog sistema i tiroidne funkcije
- podizanje nivoa kateholaminsih neurotransmitera koji su u deficitu kod depresivnih stanja
- neurološka stanja vezana za pojavu multipleks skleroze i Parkinsonove bolesti
- suzbijanje apetita i kontrolu telesne mase
- povećanje nivoa neurotransmitera koji pojačavaju apetit kod anoreksije
- ublažavanje bolova kod povreda, osteoartritisa, reumatoidnog artritisa, bolova u krstima, migrena, grčeva u nogama i mišićima, postoperativnih bolova i neuralgija

Preporučena doza i način upotrebe

1 kapsula dnevno ili po preporuci lekara specijaliste. Uzimati između obroka, na prazan stomak sa puno tečnosti. Fenilalanin se bolje apsorbuje u prisustvu vitamina C i B-6. Može se kombinovati i sa čitavim B kompleksom i DHA omega 3 masnom kiselinom. Fenilalanin ne treba da uzimaju žene za vreme trudnoće i oboleli od fenilketonurije, kao ni osobe sa srčanim tegobama i hipertenzijom, pošto može da podigne krvni pritisak. Upotreba fenilalanina je bezbedna jer ne stvara naviku i rezistentnost, netoksičan je i može se kombinovati sa klasičnim lekovima ili terapijama. Pre upotrebe se posavetovati sa lekarom.

Sastav

Utisci kupaca

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

Besplatna dostava!
L-Tyrosine -0%

L-Tyrosine

100 tab.
1460 RSD
Trenutno nije dostupno.
Besplatna dostava!
Arginine -0%

Arginine

120 kap.
1890 RSD
Trenutno nije dostupno.
Besplatna dostava!
L-Tyrosine -0%

L-Tyrosine

100 kap.
1750 RSD
Trenutno nije dostupno.
Besplatna dostava!
100% BCAA 2:1:1 -0%

100% BCAA 2:1:1

400g
2790 RSD
Trenutno nije dostupno.
Besplatna dostava!
Beta Alanine -0%

Beta Alanine

100g
750 RSD
Besplatna dostava!
L-Glutamine -0%

L-Glutamine

500g
3390 RSD
Trenutno nije dostupno.

Amino kiseline

Amino kiseline su osnovna građa proteina a osim toga učestvuju u bezbrojnim procesima u organizmu. I ako ih u prirodi ima preko petstotina za žive organizme je bitno svega dvadesetak. A tih dvadeset možemo svrstati u dve grupe, i to one koje naš organizam može da sintetiše (sam "napravi") a koje nazivamo neesincijalnim i one koje ne možemo "proizvesti" odnosno ESENCIJALNE amino kiseline!

Ako nam je jasno da postoje amino kiseline koje naše telo ne može da sintetiše isto tako nam MORA biti jasno da ih treba uneti ishranom ili ,još sigurnije , dodatnom suplementacijom! Ovo važi za sve, a pogotovo za aktivne sportiste i rekreativce, kao i one koji su se prepustili današnjem tempu a žele da sačuvaju svoje zdravlje!

Ukratko ,dodavanjem amino kiselina, bilo da su prahu, tečnosti ili tabletama, obezbeđujete, prvenstveno, normalno funkcionisanje organizma, pa zatim, oporavak, izgradnju mišića, podršku normalnoj iskorišćenosti masti i mnogo toga drugog.

Dakle, ukoliko smo Vam, barem, malo približili važnost ovog dela suplementacije, ne oklevajte! 

Uz ovo su kupovali

Besplatna dostava!
CLA Fuel -0%

CLA Fuel

60 gelkap.
2300 RSD
Trenutno nije dostupno.
Besplatna dostava!
B-2 Caps -0%

B-2 Caps

100 kapsula
1500 RSD
Trenutno nije dostupno.

Twinlab

Twinlab
DLPA Caps
DLPA Caps
Cena: 1500 RSD
Lager:
Trenutno nije dostupno