Koenzim Q10 je jedinjenje koje proizvodi energiju u organizmu. Naziva se još i ubikinon što u prevodu znači sveprisutan. Nalazi se u malim količinama u svim ćelijama i tkivama u ljudskom telu. Deluje kao prenosnik informacija u mitohondrijama koje su pogonske ćelije gde oksidacijom unete hrane nastaje energija. Koenzim Q10 je sastavni deo transporta elektrona i učestvuje u aerobnoj ćelijskoj respiraciji, proizvodi energiju u obliku ATP-a koji predstavlja osnovnu jedinicu energije u organizmu.  Učestvujući u ovom procesu koenzim Q10 osigurava da mišići i druga kritična tkiva dobiju dovoljno kiseonika i hranljivih materija preko krvi. Dokazano je da poboljšava pamćenje i fizičku izdržljivost zato se savetuje kod svih sportskih disciplina.

Njegov deficit se kasno primećuje i uglavnom se manifestuje kroz umor, pad imuniteta, glavobolje, paradentozu, gojaznost, aritmiju, srčana oboljenja, slabu memoriju...

Najveća koncentracija koenzima Q10 se nalazi u srčanom mišiću, bubrezima i jetri, pa je ovim organima najviše potrebno za pravilno funkcionisanje. Naše telo ga prirodno proizvodi, ali sa godinama njegova proizvodnja se smanjuje zato je neophodno da ga unosimo kroz suplemente. Ljudi koji koriste lekove za snižavanje holesterola ili pate od srčanih oboljenja, kancera, dijabetesa imaju smanjenu koncentraciju ove važne supstance. Koenzim Q10 je snažan antioksidant koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala. Svaka ćelija u organizmu je sastavljena od molekula koji se sastoje od atoma koji su povezani hemijskim vezama koje nastaju povezivanjem elektrona, kada dodje do pucanja hemijskih veza nastaju nespareni elektoroni, kada molekul ostane sa nesparenim elektronom on postaje slobodan radikal. Slobodni radikali su glavni uzročnici mnogih bolesti, oni oštećuju sva tkiva, ćelije,DNK, ceo organizam. Slobodni radikali teže da preotmu elektron drugim molekulima, dok antioksidanti neutrališu njihovo dejstvo, jer mogu da im daju elektron koji im fali i tako ih stabilizuju. Antioksidanti kao što je Q10 deluju kao hvatač slobodnih radikala i sprečava njihovu reaktivnost. Koenzim Q10 učestvuje u regeneraciji vitamina E koji je jedan od glavnih antioksidanata u našem telu. Učestvuje u porizvodnji kolagena i vrlo je prisutan u borbi protiv starenja. Zbog svog snažnog antioksidativnog dejstva poboljšava celokupan imunitet, pomaže kod alergija, glavobolje, u procesima mršavljenja, poboljšava pokrentnost spermatozioda.  Povećava elastičnost vena i sprečava oksidaciju holesterola, pa je glavni u lečenju srčanih oboljenja i holesterola bez ikakvih sporednih efekata. Kao suplement ne ometa nivo Q10 u krvi, već ga dopunjuje. Hrana i masti povećavaju iskoristljivost Koenzima Q10, zato se savetuje da se uzima uz obrok.

Ultimate Nutrition uvozi Q10 koji je proizveden u Japanu što je garancija najvišeg kvaliteta.

 KoenzimQ10 se preporučuje:

-kod kardiovaskularnih problema (tahikardije, zakrčenje krvnih sudova, angine pektoris, infarkt, povišenog krvnog pritiska...)
-povišenog holesterola (terapija statinima smanjuje koncentraciju Q10 u organizmu)
-sportistima (povećava fizičku izdržljivost, snagu i koncentraciju)
-pomaže u procesu mršavljenja
-u periodu stresa
-usporava Parkinsonovu i Alchajmerovu bolest
-usporava nastajanje bora i poboljšava opšte stanje kože

Sastav

Sastav: 100mg CoQ 10 po kapsuli.

Utisci kupaca

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Želim da ocenim ovaj proizvod. Da biste ocenili ovaj proizvod, kliknite ovde.

Slični proizvodi

C vitamin Plus -18%

C vitamin Plus

550 RSD 450 RSD
Trenutno nije dostupno.
Pycnogenol -0%

Pycnogenol

4980 RSD
Trenutno nije dostupno.
Cysteine Caps -0%

Cysteine Caps

1500 RSD
Trenutno nije dostupno.
ALFALFA -0%

ALFALFA

1460 RSD
Trenutno nije dostupno.
5-HTP -0%

5-HTP

2850 RSD
Trenutno nije dostupno.
Zinc -0%

Zinc

1050 RSD
Trenutno nije dostupno.
Omega 3 -18%

Omega 3

550 RSD 450 RSD
Trenutno nije dostupno.
PHENYLALANINE -0%

PHENYLALANINE

1450 RSD
Trenutno nije dostupno.
VITAMIN B-12 -0%

VITAMIN B-12

1240 RSD
Trenutno nije dostupno.

Imunitet i zaštita organizma

Za bolji i jači imuni sistem, osim vitamina i minerala, često je potrebno i nešto više...nešto što će pospešiti normalan rad hormona, izbalansirati neke procese u organizmu, oslobađati nas slobodnih radikala (iako i neki vitamini i minerali imaju antioksidativni efekat), odnosno dovesti naše telo u bolje stanje!

Nažalost, mnogi od nas zaboravljaju na preventivu, ne razmišljaju o genetici i naslednim faktorima i često pribegavamo ovim dodacima tek kada imamo neki problem. Bez obzira da li govorimo o biljkama, njihovim ekstraktima i aktivnim supstancama, ili o kombinaciji istih sa nekim od vitamina, koenzima Q10 i slično, zapravo uvek govorimo o nečemu što svoje korene vuče još iz drevnih civilizacija, a čije je pozitivne efekte na organizam moderna nauka potvrdila! 

Uz ovo su kupovali

Waxy Maize -0%

Waxy Maize

3150 RSD
Trenutno nije dostupno.
Muscle Juice 2544 -0%

Muscle Juice 2544

2400 RSD
Trenutno nije dostupno.
Whey Gold -0%

Whey Gold

2950 RSD
Trenutno nije dostupno.
Prostar 100% Whey Protein -0%

Prostar 100% Whey Protein

4250 RSD
Trenutno nije dostupno.
Clean Whey -0%

Clean Whey

4190 RSD
Trenutno nije dostupno.
Iso Sensation 93 -0%

Iso Sensation 93

4300 RSD
Trenutno nije dostupno.
Intra Gold -0%

Intra Gold

3600 RSD
Trenutno nije dostupno.
CLA -0%

CLA

2400 RSD
Trenutno nije dostupno.

Ultimate Nutrition

Ultimate Nutrition
Coenzyme Q10
Coenzyme Q10
Stara cena: 2200 RSD Cena: 1650 RSD
Lager:
Trenutno nije dostupno